17. mart 2023 16:52

Đorđe Milićević posetio Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Banji Koviljači

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BANJA KOVILJAČA - U godini velikog jubileja, 165 godina od osnivanja Banje Koviljača, i 34 godina uspešnog rada dečijeg odeljenja Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača", ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević, posetio je ovu zdravstvenu medicinsku ustanovu.

Kako se ističe u saopštenju, ta zdravstvena ustanova, koja je ponos Srbije, sa posebnim akcentom na činjenicu da ova zdravstvena ustanova od 2021. godine ima potpisan ugovor sa penzionim fondom Austrije, u okviru kojeg ljudi našeg porekla, a koji su inače austrijski osiguranici, mogu o trošku tog Fonda da se leče i oporavljaju u trajanju od 21 dana.

Primarijus dr. Aleksandar Jokić, v.d. direktor ove ustanove, sa članovima svog medicinskog tima, upoznao je ministra Đorđa Milićevića sa načinom rada.

Tokom obilaska kapaciteta ovog centra, ministar je imao priliku da lično poseti i razgovara sa pacijentima, koji su deo navedenog programa.

U okviru ove posete, ministar je imao priliku da vidi i vanmedicinske sadržaje: spa centar Kovilje, i turističko ugostiteljski objekat Kur-salon.

Ministar Đorđe Milićević istakao je da ovaj pozitivni primer medicinskog turizma, treba proširiti na celu Srbiju, ali ujedno i na celu dijasporu, koja ima mnogo objekativnih razloga da ima poverenja u kapacitet i stručnost medicinskih radnika i zdravstveni sistem Republike Srbije.

Doktor Jokić je u ime kolektiva izrazio zahvalnost ministru Đorđu Milićeviću na ukazanoj poseti, videvši u njoj ozbiljnu i snažnu podršku Republike Srbije, u korist opšte afirmacije zdravstvenog sistema i medicinskog turizma, kao primer poslovnog modela i ekonomskog povezivanja, navodi se u saopštenju.