7. april 2023 16:01

Vučić čestitao Uskrs nadbiskupu Nemetu i vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu monsinjoru dr Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da taj praznik bude nadahnuće za zajednički rad na izgradnji još bolje budućnosti za sve građane.

Vučić je istakao da sa nadbiskupom Nemetom deli snažno uverenje da će istrajno baštinjenje temeljnih hrišćanskih vrednosti – naročito mira, ljubavi i tolerancije – doprineti daljem jačanju Srbije, na dobrobit svih naših građana.

"Želim da Uskršnja radost, kao i uvek, zasija punim sjajem i da bude večito nadahnuće za pregoran, složni i zajednički rad na izgradnji još bolje budućnosti za sve naše građane", navodi se u čestitki.

Čestitke zvaničnika građanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Vernicima koji u nedelju slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru praznik je danas čestitalo više zvaničnika uz želju da ga proslave u zdravlju i radosti i da svoje misli usmere na mir, ljubav i slogu.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević je u čestitki između ostalog naveo da je Isusovo vaskrsnuće jedno je od temelja hrišćanskog učenja, ali i naše neugasle nade da će čovekoljublje vaskrsnuti i doneti mir u nemirima današnjice.

"Uskrs je praznik nade, vere i ljubavi, sa porukom koliko je važno čuvati i negovati istinske vrednosti kao što su poštovanje, tolerancija, solidarnost“, poručio je zaštitnik građana Zoran Pašalić. U svoje i u ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama praznik je čestitala resorni sekretar Dragana Milošević i istakla da je najveći hrišćanski praznik vreme da naše misli usmerimo na mir, ljubav i slogu među ljudima. 

Selaković čestitao Uskrs nadbiskupu Nemetu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković čestitao je danas beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i svim vernicima koji Uskrs obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru, najveći hrišćanski praznik – Uskrs, sa željom da ga provedu u zdravlju, miru i ljubavi sa svojim najbližima.

„Neka pobeda Hristove besmrtnosti bude izvor nadahnuća čitavom čovečanstvu, u ovom vremenu velikih izazova za svet i za Republiku Srbiju, kako bismo očuvali svete vrednosti mira, praštanja i tolerancije", naveo je Selaković u čestitki. 
Poručio je da "ovaj veliki hrišćanski praznik treba da bude putokaz ka zajedništvu, međusobnom poštovanju i razumevanju, koje je u današnjem vremenu potrebnije nego ikada".

Ministar Martinović čestitao Uskrs

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović uputio je čestitku beogradskom nadbiskupu i metropolitu Ladislavu Nemetu, sveštenstvu i vernicima u Republici Srbiji, koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru. 

"Praznik Hristovog uskrsnuća daje nam veru u nove početke i opominje nas da, u ovim izazovnim vremenima, još snažnije čuvamo najveće ljudske vrednosti praštanja, solidarnosti i mira. U ime Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i u svoje ime, svim vernicima koji u nedelju slave Uskrs želim da najveći hrišćanski praznik provedu u krugu svojih najbližih, u dobrom zdravlju i radosti. Srećan Uskrs!" navodi se u čestitki.

Uskršnja čestitka predsednika Narodne skupštine Srbije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić čestitao je Uskrs nadbiskupu beogradskom i metropolitu monsinjoru dr Ladislavu Nemetu i svim vernicima koji taj praznik obeležavaju po gregorijanskom kalendaru. 

U čestitki se kaže: "U susret prazniku Hristovog vaskrsnuća, Vama i svim vernicima upućujem najsrdačnije čestitke. 
Neka radost života nadahne neprolazne vrednosti praštanja, tolerancije, uzajamnog poštovanja i jedinstva, posebno danas - u vremenu velikih izazova pred kojima se nalaze čovečanstvo i naša zemlja, kako bismo zajedno doprineli opštem, i napretku Republike Srbije.

Bačevac čestitao Uskrs

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Muamer Bačevac čestitao je Uskrs svim vernicima koji obeležavaju tak praznik po Gregorijanskom kalendaru.

"Povodom nastupajućeg praznika Uskrsa, svim vernicima i sveštenstvu koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, upućujem najsrdačnije čestitke, sa željom da ove praznične dane provedete u duhovnom miru i blagostanju. Neka nam dani pred nama donesu duh razumevanja, ljubavi i praštanja, tolerancije i istinskih vrednosti. Želim vam da Uskrs provedete u dobrom zdravlju i sreći, okruženi svojim porodicama i prijateljima", navodi se u čestitki.