13. april 2023 13:33

Ivan Kontić osuđen na četiri godine zatvora zbog prebijanja Mandića

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/BCFC, ilustracija

NOVI SAD - Viši sud u Novom Sadu osudio je Ivana Kontića na četiri godine zatvora, za nanošenje teških telesnih povreda Miljanu Mandiću, 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu.

Kontiću je pritvor zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, dok mu se u kaznu zatvora uračunava vreme provedeno u pritvoru, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Ognjen Lađanac je oslobođen optužbe za krivično delo učestvovanje u tuči, dok je Luka Vukajlović oslobođen od optužbe za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, jer po oceni sudaa nema dela.

Tužilaštvo će uložiti žalbu na presudu Ivanu Kontiću

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu uložiće žalbu drugostepenom sudu, jer nije zadovoljno današnjom presudom kojom je Ivan Kontić osuđen na kaznu zatvora od četiri godine, a Ognjen Leđanac i Luka Vukajlović oslobođeni su optužbe.

Tužilaštvo će izjaviti žalbu jer je sud izvršio izmenu optužnice i našao da je Kontić izvršio krivično delo teška telesna povreda, a ne krivično delo pokušaj ubistva, za šta ga je teretila optužnica, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Ističu da, nasuprot nalaženju prvostepenog suda, smatraju da je izvedenim dokazima nesumnjivo utvrđeno da su optuženi Leđanac i Vukalović izvršili krivična dela za koja su optuženi.