20. april 2023 14:26

Vesna Stanojević: MUP mora da sprovede istragu i utvrdi kako je otac odveo dete iz zemlje

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je danas da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova moralo da sprovede istragu i utvrdi kako je moguće da otac odvede dete iz zemlje bez dokumenata.

Ona je to rekla za Tanjug, a povodom nedavnog slučaja kada je otac odveo dete u Švajcarsku bez dozvole majke i dodala da se u mnogim slučajevima traži saglasnost oba roditelja kako bi maloletno dete prešlo granicu.

Intext service Video

Dodaje da se postavlja pitanje šta se na granici gleda od dokumentacije kada prelaze putnici, pogotovo kada su u pitanju mala deca.

Stanojevićeva napominje da ovo nije prvi put da je dete izašlo iz zemlje a da je pasoš kod majke, i uporedila ovaj slučaj sa slučajem Ane Landeke kojoj je prošle godine 5. juna muž oteo dvoje dece od njenih roditelja, dok se ona nalazila u Sigurnoj kući zbog nasilja, i prešao preko granice.

"Ja se iskreno nadam da će dete biti vraćeno, ali se iskreno nadam i da će i Ani Landeki deca biti vraćena, a cela procedura od 5. juna prošle godine do sada traje i nije se pomerila iz mesta. Želim Jeleni da se ceo taj postupak brže odvija, da vrati svoje dete brže nego što je slučaj sa Anom, a obema želim da budu sa svojom decom", rekla je ona u izjavi za Tanjug.