12. decembar 2022 13:16

Konstituisan novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konstituisan novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća

Foto: TANJUG/MARIJA IVANOVIĆ

NOVI PAZAR - Potvrđivanjem mandata većnicima četiri liste koje su učestvovale na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) konstituisan je novi saziv ovog veća, objavio je portal Sandžakpres.

Nosioci četiri liste koje su učestvovale na izborima za BNV su danas potvrdili da nisu uspeli da se dogovore o zajedničkom učešću u radu ovog tela, ali da će nastaviti da pregovaraju.

Na izborima za novi saziv BNV, liste “Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković” i “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” osvojile su po 12 većnika, “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” 10, a lista “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” jedan mandat.

Odlučeno je da prva redovna sednica, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, bude održana 26. decembra.

Današnjoj sednici su prisustvovali ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov i državni sekretar u ovom ministarstvu Rejhan Kurtović.

"Bošnjaci su druga po brojnosti nacionalna zajednica u Srbiji i želimo da pošaljemo poruku da su oni važan konstituent multikulturalne scene Srbije i da će u Ministarstvu imati partnera za ostvarivanje zakonom predviđenih prava", istakao je Žigmanov.