24. april 2023 13:03

Ministar Đerlek razgovarao sa ambasadorom Libije o privrednoj saradnji

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MILOŠ PERIĆ

BEOGRAD - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas sa ambasadorom Države Libije u Srbiji, Mohamedom Galbunom, o privrednoj saradnji i povećanju trgovinske razmene, kao i drugim oblastima od značaja za obe države.

Ministar Đerlek, navedeno je u saopštenju, izrazio je uverenje da će dve zemlje nastaviti da razvijaju saradnju i politički dijalog zasnovan, pre svega, na višedecenijskom prijateljstvu, o čemu svedoče i intenzivnije posete na visokom nivou zvaničnika dve države.

Service Photo Gallery

On je istakao da postoji potencijal za saradnju u oblasti poljoprivrede i energetike, dodajući da je neophodno uložiti veće napore kako bismo dostigli nivo nekadašnje saradnje, kakvu su naše države imale pre više decenija.

Ambasador Galbun je rekao da je Libija opredeljena za unapređenje odnosa u svim oblastima i istakao da će se lično angažovati na daljem podizanju saradnje naših država.

Na sastanku je naglašeno da značajan doprinos unapređenju bilateralne saradnje imaju i direktni kontakti privrednika dveju država.