25. april 2023 16:41

Igor Mirović obišao gradilište postrojenja za proizvodnju pijaće vode u Odžacima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Mirović obišao gradilište postrojenja za proizvodnju pijaće vode u Odžacima

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

ODŽACI - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas sa saradnicima opštinu Odžaci, gde su u toku radovi na izgradnji postrojenja za pijaću vodu vredni 470 miliona dinara, koji će biti završeni u naredne dve godine, saopštila je Pokrajinska vlada.

Cilj projekta je da se, uz poboljšanje kvaliteta prečišćene vode, posebno smanjenje njene tvrdoće, u letnjim mesecima obezbedi dodatna količina i zadovolji povećana potrošnja a ova investicija omogućiće da u drugoj fazi i pojedina mesta u odžačkoj opštini dobiju kvalitetnu vodu iz ovog postrojenja.

Prema Mirovićevim rečima, osim u Odžacima, Pokrajinska vlada investiraće u nova postrojenja za proizvodnju pijaće vode u Temerinu i Beočinu.

Mirović je danas uručio rešenje o obezbeđenim sredstvima od 67 miliona dinara za rekonstrukciju starog objekta, koji će nakon toga postati kulturni centar.

Opština do sada nije raspolagala takvim prostorom, a on će omogućiti realizovanje mnogih kulturnih sadržaja.

Pokrajinska vlada obezbedila je i 36 miliona dinara za rekonstrukciju puta i izgradnju pešačkih staza i parkinga u ulici Žarka Zrenjanina, koja se nalazi u zoni predškolske ustanove „Poletarac“, gde Pokrajinska vlada finansira dogradnju bloka B i rekonstrukciju objekta.

 

Predsednik opštine Odzaci Goran Nikolić istakao je da bez pomoći republike i pokrajine, opština ne bi mogla sama da realizuje investiciju u fabrici vode, jer opštinski budžet iznosi 1,1 milijardu dinara.