27. april 2023 16:28

Selaković sa Babajevim: Potvrđena bliska saradnja

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim i tom prilikom potvrđena je odlična i bliska saradnja, kako dva ministarstva, tako i dve države u svim oblastima.

Ministri su ocenili da su za izgradnju zajedničkog pogleda u budućnost dve države zaslužni predsednici država Srbije i Azerbejdžana, koji dele istu viziju, koju su preneli i na druge nivoe vlasti, saopštilo je resorno ministarstvo.

Service Photo Gallery

Selaković je naveo da se trenutno u skupštinskoj raspravi nalazi Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan o socijalnoj sigurnosti, nakon čijeg usvajanja će se steći uslovi za još bližu i konkretniju saradnju dva ministarstva.

Takođe, Selaković i Babajev su ukazali da će ministarstva u narednom periodu unaprediti saradnju u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije, posebno kada je reč o uslugama iz sistema socijalne zaštite.

Ministar Babajev je istakao da njegovo ministarstvo stoji na raspolaganju kolegama iz Srbije za razmenu iskustava i prenos znanja.

Ministar Selaković se još jednom zahvalio na principijalnom stavu Republike Azerbejdžan u vezi sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom Srbije, kao i na podršci u okviru Saveta bezbednostu UN tim povodom.

Na kraju sastanka dva ministra su potpisala i Akcioni plan za sprovođenje ranije potpisanog Memoranduma o razumevanju u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne zaštite između dva ministarstva, kojim su predviđene konkretne aktivnosti saradnje u naredne dve godine.

Ministar Babajev, sa svojom delegacijom, boravi u trodnevnoj poseti Beogradu tokom koje će zajedno sa ministrom Selakovićem kopredsedavati 7. sednici Međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Republike Srbije i Republike Azerbejdžan, u petak, 28. aprila 2023. godine.