2. maj 2023 18:59

Kurti i Eskobar: Potrebna puna implementacija Osnovnog sporazuma

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG

BRISEL - Na današnjem sastanku premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, naglašena je potreba pune implementacije onoga što je dogovoreno u Briselu 27. februara i u Ohridu 18. marta.

"Naglašena je potreba pune implementacije, u dobroj nameri i bez uslova, onoga što je dogovoreno 27. februara Osnovnim sporazumom i 18. marta Planom implementacije", navodi se u saopštenju kabineta premijera privremenih prištinskih institucija, prenosi "Reporteri".

Njihov susret je prethodio sastanku visokog predstavnika EU Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem u Brieslu.

Kurti je naveo da je sastanak održan u prijateljskom tonu i da je bio produktivan.

"Bio je to prijateljski i produktivan sastanak, koji je premijer Kurti započeo zahvaljivanjem g. Eskobaru za podršku Sjedinjenih Američkih Država povodom glasanja u prvoj fazi zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, nazivajući to zaslužnim dostignućem Republike Kosovo", navodi se u saopštenju.