8. maj 2023 11:12

Krstić: Opozicija deset godina ne protestuje pod svojim imenom

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Marketinški stručnjak i analitičar Nebojša Krstić izjavio je danas da u poslednjh 10 godina nijedna opoziciona stranka nije pravila bilo kakav protest u Srbiji pod svojim imenom i sa svojom političkom agendom, dodajući da je svaki od tih protesta bio sakrivanje iza građanskog.

"Svaki protest koji smo imali u poslednjih 10 godina bio je sakrivanje iza građanskog, pa su se sakrivali iza nekih devojaka '1 od 5 miliona', dok one nisu progovorile ko stoji iza njih, ko ih finansira, pa su se sakrivali iza glumaca, a sad se skrivaju iza ove tragično stradale dece. U pitanju je direktna prevara građana", rekao je Krstić za Tanjug komenatrišući najavljene proteste opozicije.

Intext service Video

Navodeći da je parola protesta "Protest protiv nasilja", Krstić ocenjuje da su zahtevi politički i upitao kakve veze imaju njihovi politički zahtevi sa nasiljem.

"O tome govore oni koji čitavu svoju političku karijeru ili većinu tog svog postojanja u političkom životu zasnivaju na nasilju, pozivima na nasilje, na njegovom promovisanju kroz izjave i ponašanje. Sad pokušavaju da se na talasu tih emocija i tog jednog revolta koji ljudi imaju prema ovom što se desilo, da to samo nekako prevedu na svoju vodenicu i da od toga imaju politički ćar", smatra Krstić.

Krstić kaže da bi tragedija trebalo da ujedini građane, ali ocenjuje da je to nedostižan cilj imajući u vidu zloupotrebu tragedije u političke svrhe.

Intext service Video

"Nigde nisam na svetu video, a svuda se dešavaju tragedije i masovni zločini, da se zbog toga prave ulični protesti i to još dok je teren rovit i dok su emocije povišene, kao i da dok svakog dana neki imitator ovih ubica pokušava da uradi sličnu stvar", naveo je Krstić i dodao da nigde ne postoji ta vrsta "lešinarenja".

Kada to saberete i oduzmete i kada vidite količinu medija koji promovišu to političko lešinarenje, čini mi se, kaže Krstić, da je apsolutno to jedinstvo nemoguća stvar u Srbiji.

Krstić smatra da će mnogi građani koji se upisuju u Knjigu žalosti pomisliti da je normalna stvar da odu na protest protiv nasilja, ne razumejući da su, kako kaže, zloupotrebljeni.

Podvlači i da se skup, koji nije obezbeđen, održava u trenutku kada mnogi imitiraju ubice i pokušavaju da naprave neki karambol i ponovio da se građani obmanjuju i da se njima manipuliše.