8. maj 2023 15:50

Dejan Vuk Stanković: Nije vreme za političke sukobe

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Politički analitičar Dejan Vuk Stanković izjavio je danas da ovo nije vreme za političke sukobe i da je ulazak u zonu stranačkih borbi jedan kontra ritam u odnosu na društvene izazove, gde teško da može da profitira onaj koji propagira izlazak na ulice i demontracije.

On je za Tanjug rekao da su masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu isuviše traumatične stvari koje zahtevaju da se društvo pojavimo kao jedinstveno, sa jasnom svešću o tome i šta se dogodilo i kako da se ubuduće spreči verovatnoća da se ovakve stvari ne dogode.

Stanković smatra da određeni skup mera, sa kojim je država izašla, treba primeniti i u nekim segmentima korigovati i dopuniti

"Kao da opozicija koristi ovo za neku vrstu nadopune svoje već unapred pripremljene ideološke platforme, koja se hrani negativnom opsesijom predsednikom Srbije i Vladom Srbije. Na to će vladajuća većina vrlo brzo odgovoriti sa pričom o mogućnosti raspisivanja izbora, jer opozicija kao da ih priziva", tvrdi analitičar.

Napominje da je građanima potrebna postepena revitalizacija normalnosti u funkcionisanju obrazovnog sistema, koji je pogođen tragedijom u OŠ "Vladislav Ribnikar" , kao i povraćaj osećaja sigurnosti građana, koji je poljuljan masovnim ubistvom u Mladenovcu i njegovoj okolini.

Ulazak u zonu stranačkih borbi je, kako kaže, jedan kontra ritam u odnosu na društvene izazove, i da teško da može da profitira onaj koji da propagira izlazak na ulice, demontracije, što je, ističe Stanković, dubinski nemoralno prema deci koja su nevina izgubila svoje živote zbog nekontrolisane upotrebe nasilja.

"Ništa se neće rešiti demontracijama, sigurno profit nije na strani onih koji organizuju te demonstracije, a problemi ostaju iako će se neko danas verovatno pošteno izvikati na ulicama Beograda i podići tenziju, i napraviti ponovo neku vrstu okupljanja koja nalikuje na one manifestacije protiv vanrednog stanja u sred COVID-a", rekao je on.

Dodaje da kao društvo treba da ide ka stabilizaciji prilika, a ne da se podrgevaju oštre političke suprotnosti.