11. maj 2023 13:43

Ministri Selaković i Egić razgovarali o zajedničkim projektima Srbije i Republike Srpske u narednom periodu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijelom Egićem, sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji dva ministarstva, ali i zajedničkim projektima u narednom periodu.

Ministri su ocenili da je potrebno nastaviti sa održavanjem redovnih sastanaka, jer se na taj način jača, ne samo saradnja između dva ministarstva, već i drugih institucija, koje su pod njihovom neposrednom nadležnošću, saoštilo je resorno ministarstvo.

Saglasili su se da će jedan od najznačajnijih izazova u narednom periodu biti zajedničko sprovođenje projekta izgradnje dva memorijalna centra posvećena žrtvama Logora "Jasenovac", koji će biti izgrađeni u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj i u Beogradu.

Service Photo Gallery

Kako su naveli, u narednih nekoliko nedelja, biće potpisan Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Srpske, kojim će biti definisana međusobna prava i obaveze tokom realizacije ovog projekta.

Ministri su na sastanku u Beogradu istakli obostranu spremnost i podršku obe vlade i ministarstava na čijem su čelu, kako bi se realizacija izgradnje i svih drugih aktivnosti u vezi sa izgradnjom, realizovani dosledno i efikasno.

Naveli su da će se u narednom periodu jačati saradnja Srbije i Republike Srpske i u oblasti rada i zapošljavanja, te je u tom cilju potrebno uspostaviti i neposrednu saradnju između dve Nacionalne službe za zapošljavanje.