29. maj 2023 11:46

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice zatražio da javne ustanove u toj opštini počnu da plaćaju struju

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video, ilustracija

PRIŠTINA - Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić zatražio da javne ustanove u toj opštini počnu da plaćaju struju.

"Danas sam uputio zahtev KOSTT (Kosovski operater prenosnog sistema) i RUE (Regulatorna kancelarija za energetiku) da nas priključe i počnu sa naplatom struje u javnim ustanovama naše opštine. Takođe, tražio sam da nas obaveste o dugu koji se mora isplatiti institucijama Republike Kosovo za nenaplaćenu struju u opštini koju vodim", napisao je Atić na svom nalogu na Fejsbuku.

Takozvana kosovska policija nasilno je u petak upala u zgrade četiri opštine na severu KiM - Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Povređeno je više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog kršenja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever pokrajine i stalnih protivpravnih hapšenja Srba.