4. jun 2023 17:40

U Novom Sadu predstavljen rad MUP-a povodom Dana policije

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/GRAD NOVI SAD KABINET GRADONACELNIKA

NOVI SAD - Na Trgu slobode u Novom Sadu danas je, povodom Dana i slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, upriličena manifestacija kojom je građanima predstavljen rad policije kroz izložbu opreme, vozila i edukativnog materijala, a za najmlađe Novosađane organizovana je predstava "Moj drug policajac" Dečijeg pozorišta iz Kikinde i likovna radionica takmičarskog karaktera.

Događaju je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je, čestitajući policijskim službenicima njihov Dan i slavu, istakao da Grad podržava sve jedinice MUP-a i da te institucije dobro sarađuju, a sve u cilju očuvanja mira i bezbednosti Novosađana, saopšteno je iz pres službe Grada Novog Sada.

"Nema važnijeg zadatka i većeg cilja ni za Grad, ni za mene lično, od ovog, u kojem se u istom timu sa našom policijom borimo sa zlom. Novi bezbednosni izazovi naše svakodnevnice zahtevaju partnerski odnos svih poluga odlučivanja i policije, kako bismo zajedno razvili i unapredili nove i kvalitetnije odnose sa građanima, zasnovane na uzajamnom poverenju i poštovanju", rekao je Đurić.

Dodao je da je pružanje podrške Policijskoj upravi u Novom Sadu, jedan od najvećih prioriteta Grada Novog Sada.

"Mi ćemo uvek biti tu, da konkretno nagradimo vaš trud i zalaganje, ujedinjeni u velikom timu, u službi građana i države. Današnji dan je i prilika da vam se zahvalimo na hrabrosti i požrtvovanosti. Zato što svoj posao obavljate časno, savesno, predano i odgovorno", naveo je Đurić.

Prema rečima načelnika Policijske uprave Gorana Radonjića, prevashodni interes Policije je bezbednost zajednice, čiji je i ona deo.

"U teškom i rizičnom poslu koji svakodnevno obavljamo, neophodna nam je podrška naših građana i njihovo poverenje koje nastojimo da zaslužimo svakog dana. Nastojimo, takođe, da građanima ulijemo osećaj bezbednosti koji se ne meri samo brojkama i da, koliko god je u našoj moći, ispunimo njihova očekivanja. Danas želimo i da ukažemo na 30 pripadnika policije koji su poginuli na dužnosti, štiteći živote i imovinu svih nas, a koje mi nikada nećemo zaboraviti", istakao je načelnik Radonjić.

U obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, osim pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu, učestvovali su i novosadski Odred žandarmerije, Uprava za vanredne situacije, Agencija za bezbednost saobraćaja, Centar za osnovnu policijsku obuku i Srednja škola unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović“ iz Sremske Kamenice.