13. jun 2023 10:03

Vesić: Blokadom saobraćajnica nanosi se šteta državi i građanima

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ponovo je danas apelovao na organizatore protesta opozicije da ne blokiraju saobraćajnice jer time, kako je naveo, nanose štetu svojoj državi i drugim građanima koji ne žele da učestvuju u njihovim političkim aktivnostima.

Vesić je rekao da svako ima pravo da protestuje u skladu sa zakonom, ali da niko nema pravo da blokira saobraćajnice.

"Svako u našoj zemlji ima pravo na svoj politički stav koji može da izrazi u skladu sa zakonom i demokratskim normama, ali zbog toga drugi ljudi ne smeju da ispaštaju”, istakao je Vesić gostujući na TV Prva.

Na aerodromu nema mesta za divlje taksiste

Goran Vesić je izjavio danas da je preduzet niz mera kako bi se na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" suzbili divlji taksisti i naveo da su u poslednjih sedam dana od takvih "taksista" oduzeta tri vozila, a jedan od njih uhapšen.

Vesić je, gostujući na Televiziji Prva, rekao da su mere u cilju suzbijanja divljih taksista, koji turiste u Beogradu pljačkaju decenijama, preduzela Ministarstvo građevinarstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa beogradskim aerodromom i Gradom Beogradom.

To je, kako je naveo, grupa od 25 do 30 divljih taksista koji dnevno zarađuju do 30.000 evra.