17. jun 2023 18:39

Partija kosovskih Srba: Rok trajanja nelegitimnih gradonačelnika na severu KiM je kratak

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/DOPISNIK KiM

LEPOSAVIĆ - Na severu Kosova i Metohije je na delu politički inžinjering Prištine, koji ima za cilj da prikrije policijsku okupaciju i svakodnevna hapšenja i progon Srba, izjavio je danas lider Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović.

“Taj politički inžinjering podrazumeva uključivanje nekih “Srba” u kabinete lokalnih gradonačelnika Albanaca kako bi se stvorio privid multietničnosti. Srbi koji se imenuju na određene pozicije u prethodnim danima, nemaju nikakav politički niti kakav drugi kredibilitet u svojim sredinama i uglavnom su sumnjivog morala i sa policijskim dosijeima”, poručio je Jablanović u saopštenju.

Poručuje da svi koji u okolnostima dok se srpski narod maltretira i proganja, prihvate takva imenovanja, treba da budu svesni da postaju deo albanskih političkih partija Samoopredeljenja i Demokratske partije Kosova i potrošna roba sa jednokratnom upotrebom.

“Rok trajanja ovih nelegitimnih gradonačelnika na Severu je veoma kratak i okončaće se u idućih nekoliko nedelja. Srbi koji sada postaju deo takvih političkih konstrukcija treba da budu svesni da daju lažni privid demokratije i učestvuju zajedno sa Aljbinom Kurtijem u nasilnom potčinjavanju i političkoj okupaciji Severa”, navodi on.

Jablanović ističe da kao takvi verovatno nikada više neće moći da budu deo lokalnih struktura od onog trenutka kada se Srbi vrate u institucije i izađu na izbore, što će, kako je dodao, biti veoma brzo.

“Prodajući veru za večeru, treba da znaju da su upravo oni jedan od razloga za sve veće prisustvo specijalnih jedinica policije na Severu i povod za dodatno maltretiranje Srba. Sa druge strane sramota koju ovim postupcima nanose sebi i svojoj deci trajaće mnogo duže od ovih nelegitimnih gradonačelnika”, zaključio je predsednik Partije kosovskih Srba.