17. decembar 2022 18:43

Suzana Trajković: Sladjanu odredjen pritvor od 30 dana i prebačen je u Podujevo

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

KOSOVSKA MITROVICA - Suzana Trajković, supruga bivšeg kosovskog policajca Sladjana Trajkovića koji je u četvrtak uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, potvrdila je da je njenom mužu odredjen pritvor od 30 dana i da je prebačen u zatvorsku jedinicu u Podujevu.

Suzana Trajković rekla je za Tanjug da je njen muž optužen za dva ratna zločina, ali da još uvek nema pouzdane informacije o optužnici pošto još uvek čekaju prevod.

"Optužnica je na albanskom i engleskom, čeka se prevod. Moj muž je potvrdio da uopšte nije bio na tim lokacijama tih datuma tako da su to lažne optužbe", rekla je Trajković.

Ona ističe da je njen suprug nevin u celom slučaju, a da od 1999. godine žive u Bošnjačkoj mahali, koja je mešovita sredina.

"Imamo svo poštovanja i Albanaca i komšija, nije imao razloga na napušta KiM. Od 2013. integrisan je u Kosovsku policiju, tada su radjene provere. Normalno je bio primljen da radi i sve je bilo u redu devet godina. Sada, kada je napustio Kosovsku policiju, posle mesec dana pojavili su se neki, kao svedoci za navodni genocid i ratne zločine", objašnjava Suzana Trajković.

Ona dodaje da se nada da će pravda pobediti, ali da su svi svesni da će biti mukotrpno i da će proći dosta vremena dok se ne dokaže nevinost.

Suzana Trajković kaže da su njena ćerka i ona uspele da vide Sladjana na 10 minuta.

"On je psihički jak, ali je izmučen. Tri dana ništa nije jeo, odbijao je hranu, juče i danas nije jeo jer mu nisu dali tablete. Od lekove što smo mu juče dostavili, dali su mu samo gluformin za šećer, nisu mu dali antibiotike, a rana na masnom tkivu na glavi se inficirala", rekla je Suzana Trajkovich.

Dodaje da mu u zatvoru ništa ne dozvoljavaju, da malo spava, a da mu je jedan od zatvorskih čuvara pretio.

"Ipak, psihički je jak, dao mi je podršku zbog dece, podržavamo jedno drugo, svestan je i podrške koju ima od drugih ljudi", poručuje Suzana Trajković.