24. jun 2023 11:27

Biljana Šahrimanjan Obradović: Kurti treba da dospe pod sankcije SAD

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Analitičarka Centra za stratešku analizu Biljana Šahrimanjan Obradović izjavila je danas da smatra da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti treba da dospe pod sankcije SAD.

"Videli smo da su izbačeni iz vežbe 'Branilac Evrope 23', ali ni to nije pomoglo, opet imamo te nemire na teritoriji Kosova i Metohije i opet se naši ljudi maltretiraju, znači ništa time nije postignuto, tako da mislim ukoliko se uvedu sankcije direktno na ličnost Aljbina Kurtija da će to možda uroditi plodom. E sada, koliko je to opasno, da li će to prouzrokovati neke nove eksalacije na Kosovu i Metohiji, ne znamo, ostaje nam da vidimo", izjavila je za Tanjug analitičarka Centra za stratešku analizu Biljana Šahrimanjan Obradović.

Intext service Video

Prema njenim rečima premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izaziva krize na KiM i ide u Brisel kako bi time ostavio utisak na svoje glasače.

"Zato što sam ja tog stava i mišljenja da Aljbin Kurti izaziva ove krize konstantno kako bi išao u Brisel, kako bi tamo sedeo i kako bi povećavao svoju imaginarnu sliku prištinskim vlastima i njegovim glasačima tamo, zato što vi kada sedite u Briselu onda sedite sa najvišim zvaničnicima, onda znači da vas uvažavaju, da žele da vas slušaju i to je njemu potrebno da bi glasači na izborima glasali za njega, da bi se on održao na vlasti", rekla je Šahrimanjan Obradović.

Intext service Video

Ona je dodala da, s obzirom da kao analitičar prati svaki korak i mimiku lica, primetila je da u poslednjih nekoliko puta kada je Kurti išao u Brisel, on nije imao onaj svoj osmeh na licu kao što je imao nekoliko godina unazad.

"Znači, to nam govori da ono što njemu saopštavaju za stolom u Briselu nije mu baš prijatno da čuje i nije ono baš čemu se on možda nadao", istakla je Šahrimanjan Obradović.

Intext service Video