30. jun 2023 11:42

Dačić: Norveška zatvara ambasadu u Prištini; Peterson se založio da dogovoreno Briselskim sporazumom bude sprovedeno

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Norveška donela odluku da zatvori ambasadu u Prištini.

On je to rekao za tv Pink i dodao da je za tu odluku saznao nakon razgovora sa državnim sekretarom u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova Ajvinom Vadom Petersonom i dodao da je to pogodilo Prištinu.

Service Photo Gallery

Govoreći o odluci premijera privremenih prištinskih institucija da dve organizacije proglasi terortističkim Dačić je rekao da Kurti nema konstantu u terminima koje koristi, ali da mu je jedina konstanta "opšte nastojanje" da celu Srbiju i srpski narod proglasi genoicidnim narodom, da smo mi ti koji su izvršili zločine i da moramo da platimo ratnu odštetu.

Peterson se založio da dogovori postignuti Briselskim sporazumom budu sprovedeni

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova Kraljevine Norveške Ejvinda Vad Petersona, koji se tom prilikom založio da svi dogovori postignuti Briselskim sporazumom budu sprovedeni, navodi se u saopštenju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Intext service Video

Tokom razgovora su razmenjena su mišljenja o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i pitanju Kosova i Metohije.

Kako se navodi, prošlogodišnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kraljevini Norveškoj otvorila je posebno poglavlje u međusobnim odnosima Srbije i Norveške i izraženo je zadovoljstvo što se između dve zemlje odvija kontinuiran politički dijalog.

Obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi Republike Srbije i Kraljevine Norveške dobri i izražena je spremnost za njihovo dalje unapređenje u svim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju.