3. jul 2023 14:38

Ministarka Miščević se sastala sa poslanicima Parlamenta Francuske, razgovarali o pregovaračkom procesu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević sastala se danas u Beogradu sa poslanicima parlamenta Francuske Lilianom Tangi i Pjerom Anri Dimonom sa kojima je razgovarala o trenutnom stanju pregovaračkog procesa Srbije, kao i o reformskom procesu koji se kontinuirano sprovodi.

Ona je istakla važnost i značaj koji i Narodna skupština Srbije ima na tom putu, kao i odličnu saradnju koje Ministarstvo za evropske integracije i Skupština Srbije imaju.

Service Photo Gallery

Ministarka je rekla da je od krucijalnog značaja za čitav region da se proces evropskih integracija ubrza, saopstilo je resorno ministarstvo.

Takođe, Miščević se osvrnula i na nedavno predstavljeni Novi plan razvoja za Zapadni Balkan, koji za cilj ima ubrzanje rasta i razvoja, što je u direktnoj relaciji sa boljim ekonomskim prosperitetom, koji bi svakako imao pozitivne implikacije i na proces evropskih integracija.

Tangi je rekla da je sa kolegom Dimonom u poseti regionu, sa namerom informisanja o toku pregovaračkog procesa, kako bi preneli sugestije Odboru za EU u parlamentu Francuske, sa ciljem unapređenja pregovora i bolje primene nove metodologije.