3. jul 2023 16:37

Milan Mojsilović primio oficire po završetku Generalštabnog usavršavanja

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, primio je danas oficire koji su nakon završetka Generalštabnog usavršavanja raspoređeni u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uz čestitke za rezultate ostvarene tokom usavršavanja, general Mojsilović je oficirima koji su se na Univerzitetu odbrane školovali za najodgovornije dužnosti u sistemu odbrane, govorio o ključnim zadacima u Vojsci Srbije i dao usmerenja za rad na komandnim i rukovodećim dužnostima na koje su oni raspoređeni.

Service Photo Gallery

On je izrazio zadovoljstvo što je Vojska Srbije od danas bogatija za novu generaciju oficira koji su završili najviše vojnostručno usavršavanje u zemlji.

Načelnik Generalštaba je istakao da se od njih očekuje da u svakodnevnom radu pokažu liderske sposobnosti, a odnosom prema zadacima i obavezama daju primer mlađim starešinama.

Generalštabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ predstavlja treći nivo posebnih programa usavršavanja oficira na Univerzitetu odbrane, a realizuje se radi osposobljavanja oficira za najviše dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.