11. jul 2023 20:33

Bojan Torbica: Vulin je na meti SAD jer je ideolog politike ujedinjenja srpskog naroda

Izvor: TANJUG

Foto: OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVIĆ

BEOGRAD - Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica izjavio je danas da su SAD iznele brojne laži na račun direktora Bezbednosno-informativne agencije i osnivača Pokreta socijalista Aleksandra Vulina sa, kako je naveo, jednim ciljem - da unište i uklone čoveka koji beskompromisno štiti svoju državu i njene nacionalne interese.

"Svi znaju da Aleksandar Vulin nema nikakve veze sa trgovinom oružjem, organizovanim kriminalom i trgovinom narkoticima, niti je ikada dovođen u vezu sa tim, ali ima veze sa borbom za očuvanje Srbije, sa borbom za očuvanje Republike Srpske, sa borbom za očuvanje srpskog Kosova i Metohije. Ima veze sa politikom da Srbija nikada neće postati deo zločinačke NATO alijanse", naveo je Torbica.

On je dodao da Amerikanci i Evropljani "znaju jako dobro" da "Vulin nikada nije imao veze sa kriminalom, da se kao ministar policije žestoko obračunavao sa kriminalnim klanovima" i zato, kako je naveo, "uz svoje lažne optužbe nisu izneli ni jedan, jedini dokaz".

Ali, kako navodi Torbica, Vulin mora da odgovara jer je "ideolog politike ujedinjenja srpskog naroda, jer se zalaže za stabilnu, suverenu i samostalnu državu, jer se borio za ideju srpskog sveta, a naročito mora da odgovara jer nikada nije želeo da kao njihovi opozicioni miljenici podanički kleči ni u Briselu, ni u Berlinu, ni u Vašingtonu".

"Mora da odgovara zato što se odlučno bori protiv obojenih revolucija, što nije spreman da izda ni svoju zemlju, ni njene tradicionalne prijatelje poput Rusije, Belorusije, Kine, Kube", naveo je Torbica.

On je rekao da je optužiti za saradnju sa organizovanim kriminalom "čoveka tokom čijeg ministarskog mandata je razbijen i pohapšen klan Veljka Belivuka i ponovo uhapšen Darko Šarić, tokom čijeg ministarskog mandata su pohapšeni brojni pripadnici i saradnici kavačkog i škanjarskog klana" više nego sramno ili su, kako je naveo, "ove lažne optužbe i uvođenje sankcija upravo kazna za to, za borbu da Srbija bude sigurnija i bezbednija".

"Svi jako dobro znamo da je američka administracija svašta spremna da oprosti, ali ljubav prema svojoj državi i narodu, kao i borbu za nacionalne interese, e to ne mogu da mu oproste, to je tokom prethodne tri decenije svaki časni i čestiti Srbin morao da plati ili zatvorom u Haškom kazamatu ili sankcijama vašingtonske hunte. Znam da je Aleksandar Vulin spreman da plati svaku cenu kada su u pitanju borba za Srbiju i srpski narod i da ga ovo ni malo neće pokolebati u njegovoj budućoj borbi", poručio je Torbica, a saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Povodom sankcija koje su SAD uvele Vulinu oglasio se i generalni sekretar Pokreta socijalista Predrag Vuletić, koji je istakao da Vulina "godinama čereče i razapinju zbog beskompromisne borbe za sve Srbe".

"Nekada je Amerika Vulina napadala preko svoje ambasade, svojih ambasadora, svojih medija, svojih plaćenika, narko-dilera i tajkuna, a sada se otvoreno obrušila na čoveka koji se zalaže za stvaranje srpskog sveta, za očuvanje Republike Srpske i neuvođenje sankcija Rusiji", naveo je on.

Vuletić je istakao da Vulina godinama nisu mogli da ućutkaju i spreče da iznosi istinu, da brani Srbiju i sve Srbe.

"Godinama ste pokušavali da uništite Aleksandra Vulina, niste uspeli. I ako ga budete fizički eliminisali, nećete uspeti da eliminišete njegovu ideju i koncept o srpskom svetu. Ujedinjenje je počelo i ne može se zaustaviti", poručio je Vuletić, a saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Ministarstvo finansija SAD danas je uvelo sankcije direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu zbog, kako se tvrdi, njegove umešanosti u "transnacionalni organizovani kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima i zloupotrebu javne funkcije".