14. jul 2023 13:54

Milan Đurić: Trudimo se da što više ulažemo u predškolske ustanove

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove na vrtiću koji će od oktobra primiti 250 dece i tim povodom istakao da će novim vrtićima liste čekanja biti značajno umanjene.

Prema njegovim rečima, u predškolske ustanove trenutno ide više od 17 hiljada dece, a u toku je izgradnja i novog vrtića na Grbavici, kao i rekonstrukcija objekata u Kovilju i na Klisi.

Intext service Video

"Novi objekat Predškolske ustanove 'Radosno detinjstvo' treba u oktobru da bude gotov i da deca krenu da idu u ovu ustanovu. Vrednost investicije je 490 miliona dinara. Kvadratura je 2.200 m2, a imaće fiskulturnu salu od 11 soba za decu, kuhinju, tri sobe za vaspitače i sobu za vešeraj. Imaće i lift za hranu koja će ići od prizemlja do prvog sprata. Vrtić na Grbavici bi trebalo da bude gotov u januaru što će doprineti smanjenju listi čekanja", rekao je Đurić.

Istakao je da u privatne vrtiće ide oko 3.700 dece, a da će rebalansom budžeta subvencije grada dobiti još 100 dece.

"Takođe smo odlučili i da povećamo subvencije za privatne vrtiće za decu koja tamo idu, 25. jula projektujemo da bude rebalans budžeta na Skupštini grada, tako da će to biti još jedna dobra novina za roditelje i za naše mališane. Trudimo se da što više ulažemo u predškolsku ustanovu i naše najmlađe", izjavio je Đurić.

Gradonačelnik je obišao i naselje Veternik gde su u toku završni radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda, koji bi, prema njegovim rečima trebalo značajno da poboljšaju kvalitet života građana.

"Pričali smo sa građanima o tome koliko je značajno da uradimo kanalizaciju i vodovode da bismo mogli da asfaltiramo i ulice u tom naselju. Apelujem na ljude da podnesu dalje zahteve ka Vodovodu da se priključe na mrežu i da imaju normalne uslove za život u 21. veku", kazao je Đurić.

Kraj radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije u naselju Veternik očekuje se u narednih mesec dana.

Intext service Video