27. jul 2023 13:14

Siniša Mali primio u oproštajnu posetu ambasadorku NR Kine Čen Bo

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo, sa kojom je razgovarao o ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i o dosadašnjnoj uspešnoj saradnji za vreme njenog mandata.

Potpredsednik Vlade se zahvalio ambasadorki Čen Bo na energiji i posvećenosti koju je uložila u sprovođenje zajedničkih uspešnih projekata Srbije i NR Kine, i dodao da je veliki deo tog uspeha upravo njena zasluga, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Service Photo Gallery

Ambasadorka Čen Bo je istakla da joj je drago što je svedočila ubrzanom napretku Srbije u poslednje četiri i po godine, te dodala da veruje da je taj period najuspešniji u poslednjih 30 godina.

Ona je rekla i da je njena zemlja na raspolaganju Srbiji u smislu deljenja iskustva kada je reč o organizaciji specijalizovane izložbe Ekspo 2027, s obzirom na to da je Šangaj 2010. godine bio domaćin Svetske izložbe Ekspo 2010. Ambasadorka je čestitala Srbiji na izboru za domaćina ove prestižne izložbe, i ministru Siniši Malom koji je rukovodio radnom grupom koja se bavila kandidaturom Srbije.

Intext service Video

Sagovornici su se saglasili da će se ekonomska saradnja dve zemlje dodatno razvijati u narednom periodu, a s obzirom na veliki broj aktuelnih i planiranih projekata.

Potpredsednik Vlade Siniša Mali je poželeo ambasadorki Čen Bo mnogo uspeha u daljem radu, dodaje se u saopštenju.