4. avgust 2023 12:00

Vučić: Ovde se obeležava stradanje srpskog naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Ovde se obeležava stradanje srpskog naroda

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

PETROVAČKA CESTA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je važno da se na današnji dan nalazi na mestu gde je poginulo 10 ljudi, od čega četvoro dece.

On je to rekao uoči polaganja venaca na spomen obeležje na Petrovačkoj cesti, a na konstataciju novinara da je prvi predsednik koji je došao na to mesto.

Vučić je rekao da mu je drago što je u saradnji sa predsednikom Republike Srpske na tom mestu postavljen krst kako bi se označilo stradanje srpskog naroda.

Ne terajte nas da zaboravimo srpsku decu

Predsednik Srbije izjavio je danas da pijetet prema drugim žrtvama mora da se pokaže - hrvatskim, bošnjačkim - ali da Srbe ne treba da teraju da zaborave srpsku decu ubijenu samo zbog srpskog imena.

"Da se odričeno svojih ognjišta, svojeg imena i prezimena. Namerno je prećutkivano sve, a retki hrabri su govorili o ovome. Ni mi više nećemo nikada da ćutimo nad našim srpskim narodom", rekao je Vučić prilikom polaganja venaca na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti.

Istakao je i da je bezbroj puta zamišljao ovo mesto i kako je kolona izmučenih izbeglica prolazila ovuda i kako su stradali.

Sećanjem na ubijenu decu branimo budućnost

Aleksandar Vučić rekao je danas posle polaganja venaca na spomen obeležju na Petrovačkoj cesti da su avioni na tom mestu ubili decu, i upitao kakao će vredeti životi druge dece, ako se ne gaji sećanje na ubijenu.

"Pitao sam se odakle su te ptice došle, ti avioni da ih pobiju, a da licemrje bude još veće kažu da ste ratni huškač, da unosite nemir, a ne razumeju da time branimo život, da time branimo budućnost i kako će nam vredeti život ovolike dečice ovde ako se ne setimo iste takve koja su pobijena, samo zato što su pripadala srpskom rodu", rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku RS Miloradu Dodiku na gostopirmstvu, a da će večeras otići u Prijedor da govore pred našim ljudima.