22. decembar 2022 12:05

Srbi u Rudaru okačili transparent: Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je naša dedovina!

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/STR

RUDARE - Srbi su u Rudaru kod Krsta, u blizini Zvečana, gde će u podne biti održan veliki i demokratski protest Srba sa KiM, razvili transparent "Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je naša dedovina".

U toku su pripreme za veliki narodni miting u Rudaru, gde se već okuplja veliki broj Srba.

Service Photo Gallery

Misija Euleks objavila je na Fejsbuku da pažljivo prati bezbednosnu situaciju na severu Kosova kroz pojačano prisustvo na terenu.

Srbi u velikom broju pristižu u Rudare uoči početka protesta

Uoči velikog protesta Srba sa KiM koji treba da počne u podne u Rudaru kod Krsta pristiže veliki broj građana.

Srbi koji su na barikadama već 13. dan, proveli su još jednu noć pod otvorenim nebom, u uslovima velike hladnoće, ali su rešili da istraju, rekla je za Tanjug novinarka TV Most sa lica mesta Sonja Milojević.

Service Photo Gallery

"Ono što u ovom momentu mogu da kažem je da se okuplja veliki broj građana, polako pristižu sa svih strana, kod Krsta u Rudaru, gde se u 12 sati očekuje početak protesta", prenela je ona. 

Srbi pred protest u Rudaru razvukli veliku srpsku zastavu

Veliki broj Srba sa KiM okupio se u Rudaru kod Krsta, gde će u podne početi protest, a razvukli su i veliku srpsku zastavu koju drzze uccesnici skupa.

Krizni štab srpskog naroda sa severa KiM pozvao je ranije na danassnji protest zbog najnovijih pretnji Aljbina Kurtija koji je pozvao na nestanak srpskog naroda i na ubijanje Srba na barikadama.

Poziv je, kako je saopšteno, upućen i zbog direktne podrške Kurtiju nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea "koji se drznuo da postavlja ultimatume i rokove za uklanjanje barikada i stao na stranu Kurtijevog terora i nasilja".