14. avgust 2023 19:27

Đorđe Milićević otvorio u Zrenjaninu sportski kamp za mlade iz dijaspore

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

ZRENJANIN - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u Zrenjaninu sportski kamp za mlade iz dijaspore u kom učestvuje 113 mališana iz pet država.

"S ponosom ističem da je naše ministarstvo uložilo znatne napore kako bismo ojačali veze između mladih iz dijaspore i njihovih korena. Ova inicijativa, koja se manifestuje kroz organizaciju 22 kampa za mlade iz dijaspore širom Srbije, predstavlja našu posvećenost stvaranju mostova među mladima iz rasejanja sa svojom maticom", istakao je Milićević.

Preko 100 mladih ljudi iz pet različitih država, okupilo se ovde kako bi zajedno učili, razvijali svoje veštine i stvarali prijateljstva koja će trajati, naveo je on, saopšteno je iz Kabineta ministra bez portfelja.

"Ovaj kamp nije samo prilika da se unaprede sportske sposobnosti, već i da se razmenjuju priče, iskustva i vizije za budućnost. Naša snaga leži u jedinstvu, u sposobnosti da zajedno radimo i stvaramo bolju budućnost za našu Srbiju i ceo naš narod", istakao je Milićević.

Ministar je posebno zahvalio gradu Zrenjaninu i gradionačelniku Simu Salapuri na predanom angažmanu kao organizatoru ovog kampa, dodaje se u saopštenju.