1. septembar 2023 12:34

Vučić u poseti OŠ "Vuk Karadžić" u Lovćencu najavio povećanje plata prosvetnim i medicinskim radnicima za 5,5 odsto

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

MALI IĐOŠ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom početka nove školske godine, posetio Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Lovćencu kod Malog Iđoša, koja će dobiti modernu Huawei IdeaHub tablu.

Predsednika Srbije je ispred škole dočekao veliki broj građana i dece, sa kojima se pozdravio.

Intext service Video

Pored predsednika, u poseti osnovnoj školi je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Plate prosvetarima i medicinarima od danas veće 5,5 odsto, minimalac ide preko 400 evra

Predsednik Vučić izjavio je da su od danas povećane plate prosvetnim i medicinskim radnicima za 5,5 odsto i dodao da je uveren da će minimalna zarada u 2024. iznositi više od 400 evra. Vučić je tokom posete OŠ "Vuk Karadžić" u Lovćencu kod Malog Iđoša, koja će dobiti modernu Huawei IdeaHub tablu, rekao da će ta škola koja je davno izgrađena biti kompletno rekonstruisana.

Service Photo Gallery

Nećemo samo zameniti stolariju i fasadu, već ćemo ići na kompletnu rekonstrukciju i uložićemo veliki novac, rekao je Vučić. Kazao je da je važno da se uradi u Malom Iđošu i kanalizacija i neophodni prečistači, kako bi građani mogli da žive pristojnije.

"Od danas u plate prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama za 5,5 odsto više nego što su bile. To je samo deo povećanja. Od 1. oktobra ide i prvo povećanje penzija od 5,5 odsto, a posle od januara još za 14,6 odsto", naveo je Vučić. Sledi i najveće povećanje minimane zarade do sada i verujem da će minimalna zarada biti više od 400 evra u našoj zemlji, naveo je Vučić. 

Pametne table dobilo sedam škola, dobiće ih ukupno 150

Vučić se prilikom obilaska Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Lovćencu, kojoj su uručene Huawei IdeaHub table, obratio i đacima u drugih šest škola koje su, osim ove, dobile table i to u Krupnju, Pančevu, Petrovcu, Varvarinu, Negotinu i Merošini.

"Kinezi su nam, kada su videli da sam ja reklamirao ove table, poklonili 150 tabli koje vrede više od dva miliona evra. One su danas postavljene u sedam škola, a doneli smo odluku da budu u 150 škola u Srbiji i to će biti urađeno u narednih mesec dana", rekao je Vučić.

Zahvalio je nastavnicima što brinu o deci i što ih, kako je naglasio, izvode na pravi put. "To radite za decu, ali i za celo naše društvo i državu", kazao je Vučić. On je naglasio da će država učiniti sve da profesori i nastavnici budu zadovoljni. Deci je poželeo sve najbolje povodom početka nove školske godine i rekao im da pozdrave roditelje i svoje najbliže.