6. septembar 2023 13:36

Ministar Vučević obišao pontonski most na Velikom bačkom kanalu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pontonski most preko Velikog bačkog kanala, na regionalnom putu koji spaja Apatin i Sombor, a koji su postavili pripadnici pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Vučević je istakao značaj civilno-vojne saradnje i naglasio da je postavljanjem pontonskog mosta Vojska Srbije značajno pomogla i olakšala svakodnevni život meštanima ovog kraja koji ne moraju da koriste alternativne pravce za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Service Photo Gallery

Ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Rečne flotile koji se danonoćno staraju o održavanju i sigurnosti mosta i čine sve da bude bezbedno mesto za potrebe meštana tog kraja.

Reč je o mostu dužine 35 metara i ukupne nosivosti 60 tona koji je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, a koji dnevno pređe oko 10.000 vozila.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, načelnici kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Ljubiša Marković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zaključuje se u saopštenju.