6. septembar 2023 14:54

Snežana Paunović: SPS spremna za izbore, nije nemoguće da budu do kraja godine

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović ocenila je da nije nemoguće da vanredni izbori budu održani do kraja godine, da su socijalisti uvek spremni za njih iako smatraju da mandat treba da bude pun.

"Socijalisti imaju princip o čemu često govori (predsednik SPS) Ivica Dačić da mandat bude pun, ali to ne znači da nismo spremni za vanredne izbore i što se nas tiče mogu biti održani kad god", rekla je Paunović za Tanjug na pitanje kako SPS gleda na zahtev i drugog dela opzicije da se održe vanredni parlamentarni izbori, koji su način da nakon dolaska na vlast ispune zahteve protesta, koji im još nisu ispunjeni, a zbog čega od juče blokiraju rad parlamenta tako što piše, trube i stoje u skupštinskoj sali.

Intext service Video

"Naravno u ovoj zemlji postoje zakoni i pravila po kojima se raspisuju parlamentarni izbori, još ako govorimo i o beogradskim uslovima koji moraju da se steknu još drastičniji uslovi", dodala je Paunović i naglasila da nije to tako - neko zamisli vanredne izbore i oni se dese.

Ne može to da ide baš kao što je neko zamislio, rekla je ona i podsetila da većina u gradu postoji.

"Razgovaraće se o vanrednim parlamentarnim izborima", dodala je šef poslaničke grupe SPS i naglasila da mora da se zna da postoji zakonska regulativa i da sve mora da se desi u skadu sa zakonom i Ustavom.

"Nije nemoguće da se održe do kraja godine, koliko shvatam najveća parlamentarna stranka, Srpska napredna stranka, kao najveća stranka u Srbiji spremna je da im izađe u susret, ništa manje spremnosti nema ni kod SPS koja je druga po veličini stranka", rekla je ona.

Ali, kako dodaje, svi oni cene da je važnije od ličnih želja i ambicija, matematičkih proračuna, da se vodi računa o tome šta je interes građana Srbije.

"Zato ćemo kao odgovorni ljudi obaviti sve ono što će obezbediti kontinuitet stabilnosti u Srbiji, a onda možemo da idemo pred građane i na birališta koliko nam je popularnost opala ili nije, u odnosu na ono što smo videli pre godinu i nešto malo više.