7. septembar 2023 09:50

Dačić: Cilj je da se evakuišu srpski turisti iz poplavljenih područja Grčke

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je Srbija u kontaktu sa srpskim turistima koji se nalaze u područjima Grčke pogođenim poplavama i da naša država čini sve što može.

"To nije jednostavno, jer je reč o drugoj državi. Nemamo logistiku da bi naši državni organi mogli bilo šta da preduzimaju. U saradnji sa grčkim organima se intenzivno radi na tome da se pomogne našim ljudima tamo gde su oni koncentrisani i onima koji su se javili našoj ambasadi zbog evakuacije", rekao je Dačić za RTS.

Kako je naveo, pojedine porodice iz Srbije ostale su bez svojih vozila i trenutno se čeka reakcija grčke strane kako bi ti turisti mogli da se evakuišu.

Nemam ništa protiv da se izađe u susret onima koji sigurno gube izbore

Ivica Dačić je izjavio danas da nije za to da se izbori održavaju toliko često, ali da nema ništa protiv da se izađe u susret onima koji će na tim izborima sigurno izgubiti.

Kako je istakao, on se zalaže da umesto čestih, izbori pre budu redovni i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada sto puta rekao - "Kad god hoćete izbore, nije problem".

"Kad god da budu izbori, a ne znam kada će da budu i ne znam da li će biti u narednih nekoliko meseci ili u prvih nekoliko meseci sledeće godine, svejedno je. Ovde zaista nema nikakve dileme. Parlament je pokazno mesto i u svim zemljama na svetu parlament je mesto gde se vi predstavljate ljudima", rekao je Dačić za RTS.