8. septembar 2023 07:52

Brnabić: Otvoreno novo poglavlje ekonomske saradnje sa Republikom Korejom

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

SEUL - Premijerka Srbije Ana Brnabić počela je danas zvaničnu posetu Republici Koreji sastankom sa predsednikom Vlade te zemlje Han Dok-suom. 

"U proteklih godinu dana smo kroz sadržajne razgovore vođene na visokom nivou i preduzete konkretne korake, koje nastavljamo danas ovde u Seulu, otvorili jedno novo poglavlje srpsko-korejskih odnosa koje će u bliskoj budućnosti dati značajne ekonomske plodove", istakla je premijerka Srbije. 

Service Photo Gallery

Ekonomska saradnja dve zemlje se sve više razvija, istakla je Brnabić i dodala da je robna razmena u prethodnoj deceniji povećana 49 puta, dok je srpski izvoz porastao čak 12 puta. 

Srbija i Republika Koreja ujedinjene zajediničkim težnjama

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja na poziv premijera republike Koreje Han Dok-sua boravi u zvaničnoj poseti Seulu, upisala se danas u knjigu utisaka u Vladinom kompleksu.

"Učinjena mi јe izuzetna čast da budem ovde. Uјedinjeni zaјedničkim težnjama i inovativnim duhom naših naroda, neka Republika Srbiјa i Republika Koreјa nastave da koračaјu rame uz rame prema budućnosti na bazi međusobnog poštovanja, posvećene saradnje i dugovečnog partnerstva", napisala je premijerka Srbije.

Brnabić se takođe upisala u knjigu žalosti na Nacionalnom groblju u Seulu, gde su sahranjeni borci za slobodu Republike Koreje.