15. septembar 2023 10:12

Mihailo Jovanović: U novom Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima definisana zaštita dece

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović je, povodom Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, izjavio danas da on definiše mnogo stvari kada je u pitanju zaštita maloletnika.

"Po prvi put se definiše šta je to rijaliti program i šta može da bude sadržaj rijaliti programa. Kada je u pitanju bezbednost dece na internetu, kroz Nacionalni kontakt centar koji radi već pet godina omogućavamo i preventivno i reaktivno delovanje kada postoji probelm bezbednosti dece", rekao je Jovanović gostujući na TV Prva.

Pored Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, radi se i na Nacrtu zakona o elektronskim medijima koji je, prema rečima Jovanovića podjednako bitan za Ministarstvo.

Predlog pravilnika je prvi korak do 5G mreže

Mihailo Jovanović je, govoreći o Predlogu pravilnika za izdavanje pojedinačnih dozvola za izdavanje 5G frekvencija, istakao danas da je to prvi od koraka kako bi se došlo do 5G mreže. 

"U smislu definisanja zakona i podzakonskih akata, prvi je veliki je urađen u aprilu ove godine kada je Parlament na predlog Vlade usvojio Predlog o elektronskim komunikacijama koji definiše postojanje mreža sledeće generacije i obavezu da svim građanima Srbije obezbedimo brz i pouzdan internet", izjavio je Jovanović za TV Prva. 

On je dodao da je drugi korak pravilnik, koji će od sledeće nedelje biti na javnoj raspravi u Skupštini Srbije narednih 30 dana.