19. septembar 2023 11:26

Žigmanov u Zagrebu razgovarao sa potpredsednicom Vlade Hrvatske Anjom Šimpragom

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

ZAGREB - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov razgovarao je u Zagrebu sa potpredsednicom Vlade Hrvatske Anjom Šimpragom o  povezivanju institucija dve zemlje i saradnji sa organizacijama civilnog društva. 

Žigmanov je, tokom JUČERAŠNJEG razgovora, naglasio da su organizacije civilnog društva važan partner državi u kreiranju i sprovođenju javnih politika i da su, u tom pogledu, iskustva koje ima Republika Hrvatska od koristi za unapređenje ove oblasti u Srbiji.

Ministar je podvukao da je Srbija svesna važnosti otvorenog dijaloga i saradnje sa civilnim društvom na svom putu ka EU i da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog predano radi na stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, o čemu svedoči i proces formiranja istoimenog saveta koji je u toku.

Žigmanov je izrazio nadu da će biti u prilici da ugosti potpredsednicu Šimpragu u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.