20. septembar 2023 14:52

Maja Popović obišla završne radove na rekonstrukciji zgrade pravosudnih organa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Popović obišla završne radove na rekonstrukciji zgrade pravosudnih organa

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRAVDE/ZORAN NIKOLIĆL

UB - Ministarka pravde Maja Popović obišla je danas završne radove na rekonstrukciji zgrade pravosudnih organa u Ubu i tom prilikom naglasila da će zgrada biti rekonstruisana u skladu sa najvišim standardima, što će stvoriti uslove za nesmetano funkcionisanje pravosudnih organa, a građanima omogućiti adekvatniji pristup pravdi.

U zgradi će na površini od 1.780 kvadratnih metara, do kraja godine biti smešteni Osnovni sud u Ubu, Osnovno javno tužilaštvo u Ubu i Prekršajni sud u Valjevu – Odeljenje u Ubu, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Popović je istakla da je rekonstrukcija zgrade pravosudnih organa u Ubu još jedan u nizu infrastrukturnih projekata, kroz koje Ministarstvo pravde nastavlja da unapređuje uslove rada zaposlenih u pravosuđu.

"Drago mi je što imamo priliku da još jednom budemo svedoci aktivnosti koje Ministarstvo pravde sprovodi u cilju unapređenja pravosuđa, uz podršku Vlade Republike Srbije", izjavila je Popović.

Ona je zahvalila predsedniku opštine Ub Darku Glišiću na svesrdnoj podršci, kao i svim relevantnim opštinskim službama, koje su prepoznale značaj projekta i uložile napore u cilju obezbeđivanja potrebnih uslova za rekonstrukciju ovog objekta.

Navode i da rekonstrukcija objekta, koja ima za cilj poboljšanje i unapređenje smeštajnih uslova i podizanja standarda u skladu sa važećim propisima, realizuje se u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva pravde i u celosti je finansirana budžetskim sredstvima Srbije.

U projekat je do sada uloženo oko 149 miliona dinara, dok će ukupna vrednost investicije po okončanju radova iznositi 164 miliona dinara.

Ministarstvo pravde, koje aktivno prati izvođenje radova preko stručnog nadzora, snosiće i troškove opremanja zgrade najmodernijom opremom, u vrednosti od 30 miliona dinara (255.000 evra).