22. septembar 2023 12:56

Ministarstvo za rad: Teroristički napad na kuću direktora Centra za socijalni rad u Ranilugu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/KANCELARIJA ZA KIM

BEOGRAD - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najoštrije je danas osudilo teroristički napad na porodičnu kuću direktora Centra za socijalni rad Kosovska Kamenica i Ranilug Zorana Ristića.

Ministarstvo je osudilo i napade na kuće direktora predškolske ustanove „Pčelica Maja“ u Ranilugu Srđana Ristića, kao i zamenika gradonačelnika Opštine Ranilug Vladice Aritonovića.

Ministarstvo poziva sve nadležne institucije na KiM i celu međunarodnu zajednicu da hitno reaguju, privedu odgovorne za ova necivilizacijska i krvična dela pravdi, te spreče dalju eskalaciju nasilja prema Srbima i zaštite srpske institucije i njihove zaposlene od terora, koji se nad njima sprovodi.

"Kontinuirano zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji, i brutalni napadi na predstavnike srpskih institucija postali su dnevna politika koja se sprovodi na teritoriji tzv. države Kosovo*, čiji je jedini cilj proterivanje srpskog naroda sa teritorije sopstvene države", saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo navodi da su napadi na predstavnike institucija Srba na KiM samo jedan od načina zastašivanja i unošenja panike i nesigurnosti među srpski narod.

Ministarstvo navodi da naprava bačena na kuću Ristića u Ranilugu, nije eksplodirala, te nije došlo do materijalne štete a druge dve su eksplodirale noćas.

Ovo je peti bombaški napad u Ranilugu u protekla dva meseca.