27. septembar 2023 13:55

Ministar Slobodan Cvetković se sastao sa predstavnicima Evropske investicione banke

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STR

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa predstavnicima Evropske investicione banke, šefom jedinice za Zapadni Balkan Kadirom Bahčečikom, šefom regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan Alesandrom Bragonzijem i menadžerom za projekte u Srbiji Olesjom Muratovom.

Tom prilikom Cvetković je istakao da je saradnja sa Evropskom investicionom bankom dobra i dodao da očekuje da će se nastaviti i u budućem periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

"Preko 110 miliona sredstava Evropske investicione banke, koja će se plasirati kroz Fond za razvoj, biće dodatni zamah i podstaći rast privatnog sektora i povećati privredne aktivnosti", naveo je Cvetković.

Cvetković je rekao da je zainteresovanost privrede za povoljniji kapital velika, naročito imajući u vidu značaj malih i srednjih preduzeća za funkcionisanje celokupne privrede koje je neprocenjivo.

Predstavnici Evropske investicione banke iskazali su spremnost da pruže finansijsku podršku koja će dodatno ojačati privredu Srbije, zaključeno je u saopštenju.