14. oktobar 2023 13:23

Ambasador Hasijev: Odnosi Srbije i Azerbejdžana dostigli su nivo strateškog partnerstva

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

ŠABAC - Prijateljski odnosi Srbije i Azerbejdžana uspešno se razvijaju i dostigli su nivo strateškog partnerstva, poručio je danas na ceremoniji otvaranja auto-puta Ruma - Šabac ambasador Azerbejdžana Kamil Hasijev.

On je istakao da je ponosan što kompanije iz Azerbejdžana, kao sto je AzVirt doprinose uspešnom pokretanju privrede prijateljske Srbije.

"Naša privredna saradnja se takođe razvija i ima veliki potencijal čemu svedoči ovaj projekat. Tokom poslednjih nekoliko dana privreda Srbije beleži rast, uprkos negativnim kretanjima svetske ekonomije", rekao je ambasador Hasijev.

On je naglasio da je Srbija danas jedan od najbližih prijatelja i partnera Azerbejdžana i zahvalio predsedniku Vučiću što ga je pozvao na ceremoniju otvaranja auto-puta Ruma - Šabac, koji je, u saradnji sa domaćim podizvođačima, radila kompanija AzVirt,

"Ove čvrste veze prijateljstva između naše dve zemlje testirane su vremenom i čvrsto su zasnovane na međusobnom poštovanju normi i principa međunarodnog prava, uključujući i one koje se odnose na suverenitet i teritorijalni integritet", istakao je Hasijev.

On je podsetio da su podsticaj odnosima i partnerstvu dve zemlje dale poseta predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva Beogradu i poseta predsednika Vučića Bakuu krajem prošle godine.

"Naše strateško partnerstvo biće i dalje čvrsto i produbljeno", zaključio je ambasador Azerbejdžana u Srbiji.