17. oktobar 2023 17:42

U Kragujevcu organizovan prijem za francuskog ambasadora Pjera Košara

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/GRAD KRAGUJEVAC

KRAGUJEVAC – Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić danas je organizovao prijem za ambasadora Francuske u Srbiji Pjera Košara koji je u Kragujevcu prisustvovao i otvaranju sportske radnje velikog francuskog sportskog lanca.

Kako je nakon prijema u Skupštini Grada rekao Dašić, ambasadora Košara interesovale su prilke u oblasti privrede i obrazovanja, ali i kulture u Kragujevcu.

Intext service Video

"Kragujevac je pobratim već dugo godina sa francuskim gradom Sirenom i mi već godinama održavamo tu medjusobnu saradnju. Mi smo danas ambasadoru prezentovali i koje sve mogućnosti kragujevački Univerzitet i budući Inovacioni distrikt ali i Data centar i sve ostalo što Kragujevac ima, pružaju kao opciju budućim francuskim investitorima koji bi eventualno bili raspoloženi za bilo koji vid kooperacije i ja očekujem da današnja poseta ambasadora nije poslednja, već da će ih biti još", rekao je gradonačelnik Dašić.

Ambasador Košar, kome je ovo treća poseta Kragujevcu, istakao je da je imao veoma koristan sastanak sa čelnim ljudima ovog grada.Intext service Video

"Danas smo došli u Kragujevac i naša delegacija je brojna, ovde su samnom i predstavnici diplomatske i regionalno-ekonomske kancelarije kao i predstavnici odeljenja za kulturu. Danas je bilo reči o ekonomskim temama jer su francuska preduzeća zainteresovana da investiraju u Srbiju, a Kragujevac je grad koji je industrijski i ekonomski razvijen", napomenio je Košar.

On je dodao da se razgovaralo o mogućnostima koje postoje za buduću saradnju.

Intext service Video

"Došli smo danas na otvaranje 'Dekatlona' u Kragujevcu, što je još jedan dokaz volje Francuske za investiranjem i zapošljavanjem u Kragujevcu. Razgovarali smo i o saradnji u oblasti kulture i inovacija, posetili smo i Data centar", rekao je ambasador Francuske i istakao da je Kragujevac veoma aktivan u okviru projekta Eko opština koji ambasada Francuske realizuje sa lokalnim samoupravama u Srbiji.

Service Photo Gallery