18. oktobar 2023 13:30

Orlić se sastao sa ambasadorom Izraela Vilanom

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić sastao se danas ambasadorom Države Izrel Jahelom Vilanom.

Ambasador je predsednika Orlića detaljno upoznao sa situacijom u Izraelu, o čemu je, kako je dodao, razgovarao i sa Poslaničkom grupom prijateljstva sa Izraelom u NS RS.

Ambasador Vilan je istakao da je za Izrael poštovanje međunarodnog javnog prava od najvećeg značaja i naglasio da njegova zemlja „nije u sukobu sa palestinskim narodom, već sa terorističkom organizacijom Hamas i njenom ideologijom“.

Orlić je tokom razgovora zahvalio na svim, iz perspektive ambasadora, iznetim informacijama, poručujući da se Srbija zalaže za mirna rešenja.

„Uvek mir želimo svima koliko i sebi i svom narodu, pozivamo na poštovanje rezolucija SB UN i postignutih dogovora. Ono što tražimo za svoj narod, bez izuzetka poštujemo i zastupamo i kada je reč o drugima“, rekao je Orlić.

Dvojica sagovornika pohvalili su angažman predsednika R. Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, kada je reč o evakuaciji ne samo državljana Srbije, već i ljudi iz celog regiona.