19. oktobar 2023 13:03

Otvoren rekonstruisani vrtić "Bubica" u Vrbasu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

VRBAS - U Vrbasu je danas svečano otvoren rekonstruisani dečiji vrtić "Bubica", za čiju su obnovu i opremanje novac donirali kompanija "MK Group" i "AIK Banka", u okviru projekta "Podrška porodici".

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović istakla je da su kroz ovaj projekat donirana sredstva za obnovu vrtića u još osam lokalnih samouprava.

Service Photo Gallery

"Temelji obrazovanja ne počinju univerzitetima, nego radom jaslica i vrtića. Ovako moderni vrtići koriste kreativnost dece kao inspiraciju vaspitačima da život te dece bude kreativan i autentičan. Dugujemo ogromnu zahvalnost svima koji pomažu kroz subjekte u kojima rade i kroz ličnu kreaciju podrškama porodice, dece i naših najmlađih sugrađana", kazala je Đukić Dejanović.

Prema rečima potpredsednika "MK Group" Aleksandra Kostića, današnjim obilaskom rekonstruisanog vrtića završene su ovogodišnje donacije vrtićima u Srbiji.

"Naša deca ovde stiču prva znanja i bitno je da im prostor u kom borave omogući veselo i bezbrižno detinjstvo. Nadam se da do kraja godine završavamo i renoviranje svih vrtića u regionu, a 'MK Group' će nastaviti da širi svoj društveno odgovorni program i izdvajaćemo oko milion eura svake godine za podršku mladih, obrazovanja i svih opština i zajednica u kojima poslujemo", rekao je Kostić.

Direktor vrtića Nebojša Dešić naglasio je da je cela donacija "MK Group" u iznosu od 170.000 evra utrošena za obnovu unutrašnjosti vrtića.

"Ovaj objekat je najveći u predškolskoj ustanovi 'Boško Buha' sa tri stotine dece. Kompletno smo zamenili podove, dobili novi nameštaj i postavili LED rasvetu, a najveći deo donacije uložen je u centralnu kuhinju u kojoj su svi stari aparati zamenjeni novim. Sada smo zaokružili priču dobivši jedan potpuno energetski efikasan vrtić", istakao je Dešić.

U okviru projekta "Podrška porodici", koji "MK Group" i "AIK Banka" zajedno realizuju, ove godine donirano je ukupno 750.000 evra za rekonstrukciju više od 20 vrtića širom Adria regiona.