28. decembar 2022 12:55

Advokat Nebojša Vlajić: Službeno potvrđeno da je Pantiću sudski pritvor zamenjen kućnim

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Nebojša Vlajić, branilac bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, koji je ranije ovog meseca uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, potvrdio je danas za Tanjug da je njegovom klijentu sudski pritvor zamenjen kućnim.

"Službeno nam je potvrđeno, dobili smo mejl, da je sudski pritvor koji je Dejanu bio izrečen zamenjen kućnim i trajaće po prvobitnom rešenju o pritvoru do 9. januara", rekao je Vlajić i dodao da će se nakon isteka tog roka o pritvoru ponovo odlučivati.

Intext service Video

On je dodao da nema informacija o tome gde se Pantić trenutno nalazi, sem ranijih službenih obaveštenja po mkojima je bio u bazi kosovske policije u blizini administrativnog prelaza na Jarinju.

On je istakao da je ova odluka veliko olakšanje, pre svega za Pantića i njegovu porodicu.

"Nije lako imati člana porodice na mestu gde ga vlast drži, a vi ne znate ni gde je ni šta se sa njim dešava ni u kakvom je zdravstvenom stanju ni da li koristi lekove. Takođe, za Pantića će biti lakše da bude sa svojima i da se na jedan drugačiji način posveti odbrani od ovih lažnih optužbi. Prema tome mi ćemo narednih dana videti šta tu može da se preduzme. Svakako je ovo olakšanje za sve", naglasio je Vlajić.

Naglašava da će naredni postupci odbrane zavisiti od toga na čemu će insistirati javni tužilac i sud.

"Mi ćemo odbranu prilagoditi njihovim radnjama, a šta će oni učiniti to je u ovom trenutku rano da se kaže", zaključio je Vlajić.