28. oktobar 2023 13:47

Orlić u Domu Narodne skupštine ugostio studente iz Republike Srpske

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić ugostio je danas u Domu Narodne skupštine studente iz Republike Srpske koji, pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, borave u Beogradu.

Poželevši im dobrodošlicu, poručio je da je Srbija Ustavom definisana kao država srpskog naroda i svih njenih građana, što danas, kako je naglasio, nije samo slovo na papiru, saopšteno je iz Narodne skupštine.

"Otkad u Srbiji sprovodimo državnu politiku predsednika Aleksandra Vučića, jedinstveno i na svim nivoima, suštinski brinemo o svim svojim građanima i o svom srpskom narodu gde god da on živi, a rezultati te politike su očigledni“, rekao je Orlić.

Dodao je da danas Srbija podržava brojne značajne infrastrukturne projekte u Republici Srpskoj i zajedno sa njom obeležava nacionalne praznike i važne istorijske datume, kao i da da je saradnja, kroz Savet na čijem su čelu predsednici Srbije i Srpske, podignuta na najviši nivo.

Naglasio je da u radu Saveta učestvuju i dve vlade, uz podršku dve skupštine koje su, takođe, nedavno formirale zajedničko radno telo.

"Uradili smo zajedno mnogo toga i ovakve promene ne bi bile moguće da se i sama Srbija nije promenila", rekao je predsednik skupštine.

Orlić je ukazao na velike projekte koji su promenili sliku Beograda i Srbije, poput otvaranja železničke stanice "Prokop", Beograda na vodi, spomenika Stefanu Nemanji, završenog Hrama Svetog Save, izgradnje auto-puteva, kliničkih centara, naučnih parkova, istraživačkih instituta.

"Sve što smo uradili pripada i vama, da se sutra o tome i vi, mladi, vredni, sposobni i uspešni ljudi starate, da budete pokretačka snaga ne samo za gradove i opštine iz kojih dolazite i čitavu Republiku Srpsku, nego i za našu i vašu Srbiju", zaključio je predsednik skupštine.