1. novembar 2023 12:24

Jelena Begović: Moramo da omogućimo mladima kvalitetno obrazovanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jelena Begović: Moramo da omogućimo mladima kvalitetno obrazovanje

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović izjavila je danas da Srbija ima veliki broj talentovane dece kojoj treba omogućiti da se upotrebom novih tehnologija kontinuirano edukuju i razvijaju u svojoj zemlji.

Ona je nakon obilaska Razvojnog centra kompanije "Šnajder Elektrik" (Schneider Electric) u Novom Sadu istakla da njihov Centar za mlade talente svojim besplatnim kursevima matematike i programiranja godinama omogućava da svako dete u Srbiji dobije jednaku šansu za napredak i obrazovanje.

"Za 10 godina ne znamo koji će poslovi i koja će zanimanja postojati, ali je ključno da naši mladi ljudi dobiju osnovu na najkvalitetniji mogući način i mislim da su ovi besplatni kursevi koje godinama omogućava Centar za mlade talente kompanije Šnajder Elektrik' idealna formula za obrazovanje i napredak", kazala je Begović.

Direktor "Šnajder Elektrik" razvojnog centra Dragoljub Damljanović navodi da edukacija mladih i primena novih znanja stečenih u Centru za mlade talente pomaže da oni kasnije budu konkurentni i kompetentni na tržištu.

"Poruka i namera Fondacije je da svako dete u Srbiji može da dobije vrhunsku nastavu iz matematike i programiranja bez obzira na to gde se nalazi. Ovo je samo deo našeg putovanja, imamo mnogo veće ambicije i hoćemo da proširimo portfolio proizvoda za globalno tržište, i da se pozicioniramo kao eksperti koji prave te softvere koji utiču na kompletnu zelenu tranziciju", rekao je Damljanović.

Fondacija "Centar za mlade talente" kompanije "Šnajder Elektrik" od 2012. godine polaznicima nudi besplatne kurseve iz matematike i programiranja podižući nivo znanja učenika osnovnih i srednjih škola pripremajući ih za dalje školovanje.