3. novembar 2023 14:02

Potpisan koalicioni sporazum stranaka okupljenih oko liste "Srbija protiv nasilja"

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predstavnici stranaka okupljenih oko protesta potpisali su danas koalicioni sporazum i dogovorili se da zajedno nastupe na parlamentarnim izborima sa listom pod nazivom "Srbija protiv nasilja".

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare ispred Doma Narodne skupštine, nosioci liste biće predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

"Lista Srbija protiv nasilja zvanično kreće u kampanju, krećemo u prikupljanje potpisa, s ciljem da zajedno, ujedinjeni sa građanima Srbije, 17. decembra izaberemo Srbiju budućnosti bez nasilja, Srbiju izvesnosti, u kojoj će svi biti zadovoljni, i mladi i penzioneri", rekao je Aleksić obraćajući se okupljenim novinarima.

Radomir Lazović iz Zeleno levog fronta podsetio je da su se pre šest meseci dogodila masovna ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar i selima u okolini Mladenovca.

"To je jedna velika odgovornost koji nosimo i u ovu izbornu kampanju i koju smo nosili tokom protesta. Želim da kažem da osećamo tu odgovornost i da ćemo se izboriti da nijedan roditelj više ne oseti ono što su u ovako velikoj patnji osećali roditelji ubijene dece, roditelji sve dece u Srbiji i ono što smo svi zajedno osećali", poručio je Lazović.

Predsednik SSP-a Dragan Đilas rekao je da je procenio da je tim sa Aleksić i Tepić na čelu spreman da pobedi kriminal i korupciju, zaustavi rast cena, podrži domaću privredu i svakome ko ima posao i radi, taj posao i sačuva.

"Vizija sigurne, stabilne, bezbedne Srbije. Srbije u kojoj se živi pristojno i normalno, ujedinila je sve ove ljude u ideju Srbije protiv nasilja", rekao je Đilas.

Stranke i pokreti koji su potpisali koalicioni sporazum su Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno levi front, Zajedno, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana, Rumunska partija, Stranka slobode i pravde i Srbija centar.