6. novembar 2023 10:45

Dušan Stojaković: Da bi se završio investicioni ciklus neophodan pun mandat vlade

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Da bi se završio jedan investicioni ciklus neophodno je da vlada ima pun mandat, jer čim se pomenu izbori i kampanja, državni aparat mnogo sporije radi, izjavio je danas za Tanjug urednik ekonomije u "Večernjim novostima" Dušan Stojaković.

"Srbija koja je dobila EXPO 2027, mora da završi tu infrastrukturu i mislim da je to jedna naša šansa, kako razvojna, tako i potencijal za dalje unapređenje naše ekonomije. Mislim da je to prilika i da Beograd dobije jednu sasvim drugačiju sliku, odnosno da dobije novi centar grada u kojem će biti nacinalni stadion, gde će biti sajam, gde će se graditi stanovi, i ono što je čini mi se najvažnije, dobiće infrastrukturu", naveo je Stojaković.

U tom smislu, kako je kazao, izuzetno je važno da nova vlada odradi ceo mandat do kraja.

Intext service Video

Stojaković je rekao da je Srbija u poslednjih desetak godina prečesto imala izbore zbog svojih otvorenih problema, kako unutrašnjih zbog statusa KiM, tako i zbog drugih političkih odnosa, zbog čega se stalno insistiralo da se potvrdi legitimitet.

Odgovarajući na pitanje kakav bi sastav vlade trebalo da bude i ko u ovih godinu dana nije pokazao rezultate, ocenio je da je ova vlada na samom početku bila oročena i da je rečeno da će vladati otprilike godinu-dve, što je, smatra, kratak period za bilo kakvu kritiku.

"Čini mi se da je dobar deo ministarstava, pogotovo kada je u pitanju građevinarstvo i saobraćaj, dobro radio svoj posao. Ono gde smo mogli više da uradimo jeste pravosuđe. Mi i dalje imamo taj problem sa tim dugačkim procesima, tako da tu stalno moramo da držimo fokus", istakao je Stojaković.

Intext service Video

Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da je ovo do sada najprljavija predizborna kampanja u Srbiji, Stojaković je izjavio je da je kampanja krenula oštro i prilično nisko, sa ličnim diskreditacijama, uvredama, što, napomenuo je on, Srbiji ne treba.

"To je nešto što nama ne treba, jer mi 17. decembra treba hladne glave da promislimo ko će da nas vodi sledeće četiri godine, i šta nudi nama i našoj deci, šta ćemo dobiti sa tim", zaključio je Stojaković.

On misli i da su mediji mnogo prekršili kodeks u par dana kampanja, ulazeći u porodične odnose.