6. novembar 2023 18:33

Vladimir Vuletić: Fon der Lajen tokom posete Beogradu ''opoziciji iz ruke izbila dve ključne teme''

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je danas da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom posete Beogradu "opoziciji iz ruke izbila dve ključne teme".

Vuletić je za Tanjug podsetio da je Fon der Lajen tokom posete rekla da je pod ovom vlašću Srbija lider u evropskim integracijama, kao i da je set medijskih zakona evropski.

Sociolog navodi i da su građani od opozicije dobili poruku da se neće promeniti ništa.

Intext service Video

Takođe, Vuletić smatra i da je loše to što je čitava opozicija u Srbiji kampanju usmerila ka jednom čoveku.

"Opozicija je svoju kampanju usmerila prema jednom čoveku - Aleksandru Vučiću, i misle da ako se on sruši će se sve raspasti. I to je razlog zbog kog je svemu na taj način pristupila i ova nacionalna opozicija", rekao je on.

Sa druge strane, Vuletić kampanju Srpske napredne stranke, vidi kao pozitivnu.

"Ono na čemu se bazira kampanja SNS, jeste pozitivna kampanja. Ističe se šta je urađeno, obećava se da će se isto tako nastaviti. U fokusu je infrastruktura, životni standard, plate, penzije...", naveo je Vuletić.

Takva strategija, prema mišljenju sociologa, može samo da doprinese vladajućoj partiji.

"S obzirom na to da je Vučić na prethodnim izborima imao više od 60 odsto glasova, a da je stranka bila u nekom blagom padu i imala 43 odsto, meni se čini da se ovom strategijom revitalizuje Srpska napredna stranka", zaključio je Vuletić.