8. novembar 2023 12:43

Selaković posetio renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BAČKA PALANKA - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio je danas u Bačkoj Palanci renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine, za koje je ministarstvo izdvojilo 2,38 miliona dinara.

"Savez se obratio Ministarstvu sa predlogom i projektom za pomoć u renoviranju prostorija koju koriste opštinske organizacije, odnosno gradske organizacije Saveza invalida rada u Pančevu, Bačkoj Palanci i Vrbasu, za šta je Ministarstvo izdvojilo 9.447.000 dinara", ukazao je Selaković.

Selaković je naveo da je u prostorijama Saveza invalida rada u Bačkoj Palanci promenjena stolarija, uređena fasada i krov, koji je bio oštećen usled oluje koja je pogodila ovo mesto tokom leta.

Kako je rekao Selaković, Ministarsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja preko svog Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom gaji i održava veoma dobru saradnju sa Savezom invalida rada Vojvodine

"Ministarstvo je za rad Saveza invalida rada Vojvodine ove godine izdvojilo je 22,7 miliona dinara za 32 gradske i opštinske organizacije na teritoriji naše severne pokrajine. Ovo je jedan od saveza čiji rad ozbiljno podržavamo i to činimo već godinama unazad. Kroz programske i konkursne projekte nastavićemo to da činimo i u budućnosti", zaključio je Selaković.