10. novembar 2023 14:06

Ministarka Popović obišla kasarnu u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi Niša

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JELENA MIŠIĆ

NIŠ - Ministarka pravde Maja Popović obišla je kasarnu Filip Kljajić u Nišu koja se rekonstruiše i u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi ovog grada.

"Veoma sam zadovoljna što radovi idu po planu. Ovo će mnogo značiti za ceo pravosudni sistem, imajući u vidu da je ovo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koje Ministarstvo pravde sprovodi. Meni je bitno da naglasim da se ovde radi o površini od 10.000 kvadatnih metara. Iz budžeta je uplaćeno blizu sedam miliona evra, a gradilo se u dve etape", rekla je ministarka.

Intext service Video

Podsetila je da je prava etapa završena kada se u zgradu uselilo Više javno tužilaštvo i Privredni sud.

"Idemo dalje na useljavanje i kompletnog Upravnog suda, tako da će biti objedinjenja pravosudna mreža. Treća faza bi predstavljala izgradnju još jednog objekta, ali to je neka budućnost", rekla je ona.

Service Photo Gallery

Kako je naglasila Popović, 320 zaposlenih u pravosudnom sistemu dobiće jednu novu zgradu, koja je potpuno energetski efikasna.

"Urađeni su i prilazi za invalide, preko 200 parking mesta. Grad nam je izuzetno pomogao vezano za pristupnu saobraćajnicu i sada smo se dogovorili i oko uređenja parka. Ovo je pravi primer na koji način ministarstvo i lokalna samouprava rade zajedno na korist građana", dodala je ona.

Intext service Video

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da joj je drago što su upeli da sačuvaju zdanje iz 19. veka i što je prostor preuređen na korist provosudnih organa.

"Grad je pomogao u pristupnim saobraćajnicama, uradili smo ulicu Vojvode Putnika, napravili dva kružna toka, sredili prostor oko ove zgrade. Ovo će biti novi centar opštine Palilula i grada Niša - renovira se škola, otvorićemo i vrtić. Veliki kompleks Novog Niša je preko puta buduće Palate pravde", dodala je gradonačelnica.

Kako je istakla, najvažnije je da će svi pravosudni organi biti na jednom mestu.

Intext service Video