13. novembar 2023 16:35

Kisić: Srbija dosadašnjim merama pokazala da su porodice i deca najvažniji prioritet

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

PROKUPLJE - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić prisustvovala je danas radionici o roditeljstvu i posetila porodicu koja ima petoro dece i poručila da je Srbija sa dosadašnjim merama jasno pokazala da su porodice i deca najvažniji prioritet.

"Sve što radimo, radimo zbog naših porodica i dece, da im budemo još jača podrška, da im damo vetar u leđa, da imaju još bolje uslove za život, da deca imaju još lepše i bezbrižnije detinjstvo", rekla je Kisić.

Intext service Video

Ona je to izjavila na završnoj radionici, koja je održana u okviru projekta "Ka prosperitetnom roditeljstvu – ekonomsko osnaživanje mladih kroz informisanost i razvoj veština i kompetencija", a koje je Ministarstvo finansijski podržalo.

U saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju navodi se da je Kisić rekla da je finansijska podrška prodicama sa decom nikada veća, da su iznosi roditeljskog dodatka višestruko povećani od 2018. godine, da država dodeljuje i subvencije majkama za kupovinu prve nekretnine, da pruža veliku podršku u procesu vantelesne oplodnje, kao i da zajedno sa lokalnim samoupravama finansira i dodatne pronatalitetne mere i projekte.

Ministarka je istakla da su višečlane porodice, poput porodice Backović iz Prokuplja, neprocenjivo bogatstvo Srbije.